Jack Herer, aktivist za konopljo!

Jack Herer, aktivist za konopljo!

Kako lahko konoplja še vedno reši svet? 

Jack Herer je od začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja do njenega izumrtja leta 2010 obljubil, da si bo vsak dan prizadeval za zakonsko ureditev konoplje. Za dokončanje svojega poslanstva Jack Herer zbira obstoječe raziskave in podatke o konoplji. To znanje bo podlaga za njegovo pomembno knjigo, The Emperor is Nakedki je še danes najbolj brana knjiga za konopljo na svetu. V njej predstavi številne možnosti uporabe konoplje ter hkrati utemelji njen gospodarski in industrijski interes. Podrobno opisuje, kako se konoplja lahko uporablja za tekstil, papir, zdravila, hrano in gorivo. Poudarja tudi, kako je rastlino mogoče enostavno gojiti in kako bi lahko pomagala ljudem pri razvoju.

S sloganom " Kako lahko konoplja še vedno reši svet" je hitro postal vodilna osebnost svetovnega gibanja za konopljo. Njegovo delo se še danes uporablja v razpravah o legalizaciji konoplje v državah, kjer je zakonodaja stroga.

Ustanovil in vodil je organizacijo H.E.M.P., ki si prizadeva za odpravo prepovedi marihuane. Jack Herer je bil vizionar in eden prvih, ki je v Kaliforniji odprl trgovino s konopljo, zaradi česar se je ta postopoma razširila na zahodno obalo Združenih držav. Odprtje teh trgovin je utrlo pot legalizaciji konoplje v državi in njeni uporabi v medicini.

V spomin na aktivista se v Las Vegasu vsako leto odvija pokal Jacka Hererja. Mama Kana vam v spomin nanj ponuja različne vrhunske rože.

Počivaj v miru Jack

Foto: Jack Herer in steblo konoplje - jackherer.com

Nazaj na blog

Pustite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.