Legalizacija konoplje v Nemčiji: nova faza

Legalizacija konoplje v Nemčiji: nova faza



Pozdravljena družina Kana! Ste že slišali za novo politiko v Nemčiji? V ponedeljek, 1. aprila 2024, bo Nemčija legalizirala rekreativno konopljo! To bo imelo velik vpliv na državo.

Zakaj Nemčija legalizira konopljo?

Odločitev je bila sprejeta iz več razlogov. Nemška vlada se želi boriti proti črnemu trgu konoplje. Prav tako želi zaščititi javnost pred tveganji, povezanimi z uživanjem konoplje dvomljive kakovosti, potencialno nevarne ali z neznano vsebnostjo THC. Z legalizacijo želi vlada bolje nadzorovati kakovost in distribucijo konoplje.

Za koga velja legalizacija?

Odrasli, starejši od 18 let, ki v Nemčiji prebivajo že vsaj šest mesecev! Na javnih mestih lahko zdaj posedujejo do 25 gramov posušene konoplje. Prav tako lahko na svojem domu gojijo do tri rastline. Vendar je treba opozoriti, da je količina na domu omejena in ne sme presegati 50 gramov.

Za osebe, stare od 18 do 21 let, pa veljajo omejitve. Ti lahko imajo do 30 gramov na mesec, vendar vsebnost THC ne sme presegati 10 %.

Te omejitve so namenjene varovanju zdravja mladih odraslih in spodbujanju zmernega uživanja. Poleg tega tisti, ki želijo v Nemčiji ostati "zaradi študija ali turizma, ga ne bodo smeli posedovati, gojiti ali uživati". Namen te omejitve je ohraniti nadzor nad legalizacijo konoplje in omejiti dostop do nje samo na prebivalce Nemčije. Če se pri osebi, ki ne živi v Nemčiji, ugotovi, da ima konopljo, ji grozi kazenski pregon zaradi nezakonite pridobitve drog v Nemčiji ali nezakonitega uvoza konoplje v Nemčijo.

Ta kazniva dejanja se kaznujejo z denarno kaznijo in zaporno kaznijo. Pomembno je poudariti, da legalizacija konoplje v Nemčiji ne vpliva na zakonodajo v Franciji.

Omejitve v javnem prostoru

Upoštevati je treba tudi pravila. Uživanje konoplje je strogo prepovedano v polmeru 100 metrov od šol, vrtcev in igrišč. Poleg tega je uživanje prepovedano tudi med 7. in 20. uro na območjih za pešce. Pomembno je tudi opozoriti, da so prepovedane vse oblike oglaševanja uživanja konoplje in sponzorstva.

Kako lahko kupim konopljo?

Kar zadeva nakupe, je ena od glavnih načrtovanih novosti ustanovitev klubov za konopljo. Vendar boste morali počakati še tri mesece, preden boste v teh "družabnih klubih konoplje" lahko zakonito kupili konopljo. Ti klubi bodo morali pridobiti upravno dovoljenje, biti oddaljeni več kot 200 metrov od šole ali igrišča in bodo lahko razdelili največ 25 gramov na dan in 50 gramov na mesec na osebo.

Kaj menijo Nemci?

Mnenja o reformi so v Nemčiji deljena. Nekateri jo vidijo kot katastrofo, zlasti za mlade. Drugi pa podpirajo reformo kot sredstvo za boj proti zasvojenosti in črnemu trgu. Minister za zdravje načrtuje kampanjo za ozaveščanje, ki bo spremljala legalizacijo. Vendar policija izraža zaskrbljenost zaradi izvajanja nove politike, medtem ko sodniki pričakujejo dodatno obremenitev pri obravnavi starih primerov v zvezi s konopljo. Poleg tega opozicija razmišlja o razveljavitvi zakona, če se bo zamenjala vlada. Za oceno učinka bo 18 mesecev po začetku veljavnosti legalizacije opravljena analiza njenih posledic, pri čemer bo poseben poudarek namenjen preprečevanju med mladimi.

Legalizacija konoplje v Nemčiji pomeni prelomnico v politiki na področju drog. Njen cilj je urediti porabo, zaščititi javno zdravje in se boriti proti črnemu trgu. Ta reforma odpira nova vrata in novo vizijo konoplje.
Nazaj na blog

Pustite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.