Kako se izdela smola CBD?

Kako se izdela smola CBD?

Smola je eden izmed najbolj priljubljenih izdelkov iz konoplje na naši spletni strani zanakup CBD. Vendar ta vrsta izdelka ostaja razmeroma neznana, zlasti ko gre za pogoje, v katerih se proizvaja. Zato sem menil, da bi bilo dobro, če bi vam povedali o različnih postopkih, ki so vključeni v izdelavo smole CBD smole v tem članku!

Opozorilo: Kaj je smola CBD?

Smola CBD, znana tudi kot hašiš, hašiš ali cvetni prah, je izdelek, pridobljen iz konoplje. Natančneje, ta vrsta izdelka je pridobljena iz izločalnih žlez ženskih rastlin konoplje. Ko cvetovi določeno obdobje niso oprašeni, nastane smola, sestavljena iz trihomov. Za pridobivanje te smole obstaja več tehnik.

Če želite izvedeti več : Kaj je smola CBD?

Različni postopki izdelave smole CBD

Sito ali metoda suhega presejanja  

To je zagotovo najbolj razširjena tehnika. Pri metodi presejanja se kanabinoidi in terpeni ločijo od preostalih delov rastline. Pri tej tehniki pridelovalci običajno uporabljajo posodo, prekrito s tanko tkanino ali sitom. Nato na vrh položijo cvetove in posodo zaprejo s plastiko, da vse ostane varno.

Naslednji korak v postopku je odstranjevanje trihomov, in sicer tako, da s paličicami udarjate po vrhu posode. Dobljeni kief je nato treba pet do deset minut gnesti v skledi, da se segreje. To lahko storite ročno ali s stiskalnico za cvetni prah. Če želite dobiti smolo najboljše kakovosti, lahko rafiniranje traja več dni. Ko je žganje suho presejano, se lahko hrani več let, če je shranjeno v hladnem in temnem prostoru.

Metoda "Ice-o-Lator"

Medtem ko se metoda s sitom opira na toploto, se metoda IceO'Lator pri ločevanju kanabinoidov in terpenov od ostalih delov rastline bolj opira na mraz.

Najprej cvetove za 48 ur postavite v zamrzovalnik. Nato jih damo v posodo, napolnjeno z vodo in ledenimi kockami, kar bo omogočilo, da se trihomi skrčijo in se zato lažje ločijo.

Naslednji korak je, da vse skupaj zmešate z mešalnikom, mehurčkom ali celo vrtalnikom! Ta faza običajno traja od 5 do 15 minut.

Na koncu je treba z rastline ločiti trihome in smolo od vode, vsakič s sitom z ustrezno velikostjo očes. Ko se smola posuši na prostem, ne da bi bila izpostavljena svetlobi ali vročini, jo je mogoče shranjevati več let.

Metoda ročnega valjanja

Tehnika ročnega zvijanja je manj razširjena od obeh zgoraj omenjenih metod. Povedati je treba, da je ta metoda precej težka za izvajanje. Vključuje drgnjenje cvetov med dlanmi, nato pa pobiranje materiala, ki se je prilepil na kožo. Ta se nato zvije v kroglico, da nastane smola CBD. Za uporabo te metode potrebujete čiste in suhe roke ter veliko potrpežljivosti!

Odkrijte vse naše smole CBD, izdelane v Franciji

Upam, da ste s tem člankom bolje razumeli različne postopke pri proizvodnji smole CBD. Če iščete najboljše sorte smole CBD, vas pozivam, da si ogledate mojo trgovino!

Vse moje smole so izdelane v Franciji iz konoplje najvišje kakovosti. Izbirate lahko med najbolj priljubljenimi vrstami smol CBD:

 

Če želite izvedeti več o smoli : 

Nazaj na blog

Pustite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.