Recept za vroče vino s CBD za sproščeno zimo

Recept za vroče vino s CBD za sproščeno zimo

S prihodom zime in nižjimi temperaturami se na tržnicah ponovno pojavi priljubljena pijača: kuhano vino. Da bi ta letni čas postal še bolj prazničen, Mama ti ponuja (poleg naših božičnih darilnih paketov) odkriti recepte za vroče vino s CBD. Za še bolj sproščujoče različice tradicionalnega vročega vina nadaljuj z branjem.

Tradicionalni recept za vroče vino s CBD

Za začetek ti predlagam, da odkriješ tradicionalni recept za kuhano vino, ki mu lahko dodaš CBD, da združiš pomirjujoč in sproščujoč učinek teh dveh sestavin.

Sestavine/material

Za pripravo tega recepta za 2 osebi potrebuješ: 

      1 steklenica vina (rdečega ali belega);

      1 sezonska pomaranča (po možnosti ekološka);

      1 cimetova palica;

      3 žlice rjavega sladkorja;

      ½ stroka vanilije;

      med 2 in 3 grami CBD;

      kuhinjska plošča in aluminijasta folija.

Priprava

  1. segrej pečico na 150 °C;
  2. vino prelij v ponev;
  3. pomarančo narežite na kolobarje in jih položite v ponev;
  4. cimetovo palico razrežite na 2 dela (nad posodo) in dodajte v mešanico;
  5. razrežiš vanilijev strok (navpično) in ga daš v ponev;
  6. dodajte rjavi sladkor;
  7. pusti vreti 15 minut;
  8. Ko je pečica segreta, vanjo vstavite CBD cvetove na kos aluminijaste folije in jih hitro segrej (ne pozabi zavihati robove aluminijaste folije);
  9. Ko je to storjeno, dodajte cvetove CBD v ponev, pokrijte jo in pustite, da še 15 minut vre na šibkem ognju.

Zdaj ti ostane samo še, da mešanico precediš in jo serviraš v kozarcih po tvoji izbiri.

Majhen nasvet : cvetov CBD ne puščajte predolgo v pečici, saj se kanabidiol hitro izhlapi.

Trend recept za vroče vino s CBD

Za moderen vroči vino ti predlagam, da odkriješ recept za vroči vino z aromo CBD.

Sestavine/oprema (za 2 do 4 osebe)

      1 steklenica vina (rdečega ali belega);

      med 20 g in 28 g vaše najljubše sorte CBD;

      filta (za poparjanje);

      cedilo in kos tkanine (nogavice ali kaj podobnega) za filtriranje;

      kuhinjska plošča in aluminijasta folija.

Priprava:

  1. CBD je treba dekarboksilirati. Za to CBD zdrobite na majhne koščke in jih zavijte v aluminijasto folijo.
  2. Cvetove zavij v papir in jih položi na pekač. Segrej na 110 °C za 40 minut do 1 uro (to je čas, potreben za dekarboksilacijo).
  3. vzemite jih iz pečice in vsebino razporedite na aluminijasto folijo (da se ne bo pojavila plesen). Cvetove zdrobite (če je mogoče z mlinčkom, bolj so zdrobljeni, bolje je);
  4. Vzemite gazo ali nogavico in vanjo vstavite CBD, tako da oblikujete žepek. Stisnite in zavežite vozel.
  5. vstavite tako narejen vrečki v steklenico vina po vaši izbiri. Vrečki mora biti v celoti vstavljena v steklenico, preden ponovno namestite zamašek na steklenico;
  6. Pustite stati ves dan (za boljšo ekstrakcijo občasno pretresite steklenico).

Pred degustacijo odstrani vrečko in jo čim bolj ožemi. Vino lahko pogreješ ali piješ hladno (lahko ga za 4 do 7 ur postaviš v hladilnik).

Mama's bonus recept

Nisi ljubitelj vina? Ali želiš poskusiti nekaj drugega? Mama ti predlaga recept za vroči jabolčni sok s CBD: popoln recept za ogrevanje v tej sezoni.

Sestavine/oprema (za 3 do 5 oseb)

      ½ litra jabolčnega soka;

  100 g nesoljenega masla (za vegansko različico lahko izberete kokosovo olje);

      75 g trsnega sladkorja;

      1,5 čajne žličke mletega cimeta;

      1 čajna žlička mletega muškatnega oreščka;

      ¼ čajne žličke mletega klinčkov;

      ⅛ čajne žličke soli;

      cimetova palica (po želji);

      3 do 5 gramov cvetov CBD;

      1 liter vode;

      rum (kolikor želiš, vendar priporočam 30 cl);

      1 lonček;

      1 gazo ali 1 mehko krpo;

      1 cedilo;

      1 lesena žlica.

Priprava

  1. zelišče daj v pečico za 20 minut na 90 °C;
  2. v loncu zavri 1 liter vode in dodaj sveže maslo. Mešanico zavri;
  3. Dodaj zmlet CBD in pustite na nizki temperaturi, redno mešajte. Pazite, da mešanica ne postane preveč vroča.
  4. po pol ure/45 minutah odstranite mešanico z ognja in jo odcedite v skledo (če je mogoče, uporabite kitajsko cedilo);
  5. posodo postavi v hladilnik, da se ohladi, dokler maslo ne plava na površini. Po 4–5 urah maslo odstrani, ga daj v gazo, da se vpije preostala voda;
  6. jabolčni sok zavremo na srednji temperaturi. Nato zmanjšamo temperaturo in vmešamo maslo in vse ostale sestavine (klinčke, muškatni orešček... razen ruma);
  7. Pustite, da se na šibkem ognju kuha, dokler se maslo in ostale sestavine ne stopijo.

Sedaj morate samo še posodo umakniti z ognja in dodati rum po želji. Nato lahko napitek postrežete v skodelicah ali čašah. Količine lahko seveda prilagodite po lastnih željah. Če niste navajeni uživati CBD, izberite manj močne izdelke. Seveda vedno upoštevajte priporočene odmerke.

Obišči Mamin trgovinico in izberi okus, ki ga želiš dodati tem receptom. Odkrij tudi Mama za pripravo okusnih piškotkov.

Nazaj na blog

Pustite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.